Winterzon bestemmingen? 5x ontsnappen aan de kou

Nu de herfst stilaan verder kruipt en we de hoop op een mooie Belgische nazomer hebben opgeborgen, beginnen we met z’n allen toch weer te verlangen naar een sprankel vitamine D, toch? Wij kunnen alvast niet meer wachten tot de zon tot bij ons komt en gingen ze in de herfstvakantie dan maar zelf opzoeken in Kaapverdië (verslag daarover midden November trouwens). Herken jij jezelf ook in een ‘voor eeuwig op zoek naar een zonnestraal’-mentaliteit? Lees dan even mee, want in de winter is de zon wel degelijk te vinden. Al moeten we het daarvoor wel buiten Europa zoeken. 5 winterzoenbestemmingen die de moeite waard zijn:

Miami

Waar ook in het Caraïbische gebied, tijdens onze wintermaanden vind je daar de zon. Heb je zin in wuivende palmbomen op een sneeuwwitte kuststrook in combinatie met de ambiance van een bruisende stad? Dan moet je in Miami zijn! Wij zijn heel erg fan van de combinatie van de latino-invloeden die er o-ve-ral in de lucht hangen en de down to earth Amerikaanse mentaliteit. Miami is ook wel wat zien en gezien worden, wat ervoor zorgt dat je –in het hotel, op het strand of in de stad- steeds ogen te kort hebt voor de kleurrijke mensen om je heen.
Daarbij komt ook nog dat je vanuit Miami gemakkelijk een uitstap maakt naar de Everglades of The Keys en dat ook Disney World (Orlando) op een overbrugbare afstand ligt. Mogelijkheden troef dus!

Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden kennen van december tot juni bijna geen neerslag. Het landschap is er dan ook woestijnachtig en dor, maar de zon is er immer aanwezig. Naar deze eilanden ga je echt voor een zon- zee- en strandvakantie, verder valt er niet zo heel veel te beleven. De resorts op de eilanden zetten dan ook meestal in op een all inclusive aanbod om tegemoet te komen aan de wensen van rustzoekers. Buiten het vakantieseizoen reizen is hier wel aan te raden, anders kan het redelijk druk worden in de hotels. Behalve luieren aan de rand van een zwembad of op het strand, kan je wel een bezoekje brengen aan Santa Maria of Palmeira. Weet wel dat toerisme een belangrijke inkomstenbron is op het eiland, dus de kans dat je wordt aangeklampt op straat (vooral in Palmeira) is groot. Laat dat echter niet aan je reizigershart komen, want zo’n uitstapjes buiten de hotelmuren zijn echt wel een aanrader om niet helemaal vast te roesten aan de poolbar.

Thailand

We schreeuwen het zo graag van de daken: Thailand is hét perfecte land om te bereizen als gezin. Kinderen worden er, nog meer dan op andere plekken, met open armen ontvangen. Thaise mensen zijn de vriendelijkste ter wereld en de aangename weersomstandigheden tijdens onze wintermaanden zijn optimaal voor een rondreis. Het is mede daarom dat we Thailand als eerste bestemming kozen om uit te schrijven op onze ‘Boek zelf’-pagina. Start je vakantie in het bruisende Bangkok waar de culturele verschillen je doen beseffen hoe heerlijk divers de wereld kan zijn. Reis door naar de groene jungle rond Chiang Mai in het noorden en eindig de rondreis op één van Thailands mooiste bountybeaches in het zuiden. Vind alle info hier en go check it out. Thailand is –als het op familiereizen aankomt- de bestemming der bestemmingen.

Oman

In Abu Dhabi en Dubai gingen we al eens op zoek naar vitamine D. Met succes. De hitte in het Midden Oosten is in de lente nog niet onverdraaglijk. Ze is zelfs heerlijk verwarmend. Omdat we voorheen vooral genoten van de rust in de fan-tas-tische hotels die de Arabische Emiraten bieden, waren we nu op zoek naar een andere bestemming, maar van dezelfde aard. Geen lekker lui op ons gat aan het zwembad (of toch niet alléén maar dat), maar een bestemming met voldoende mogelijkheden qua natuur zodat we ook buiten de hotelmuren kunnen genieten. Enter Oman. Maak een rondreis in het prachtige binnenland. Rijd door het ruwe berglandschap of beklim de rode zandduinen van de Wahiba woestijn. Kortom, ga de avontuurlijke kant op in dit uitgestrekte land en geniet in één van de talrijke oases.

Zuid-Afrika

Aan de andere kant van de evenaar, loodrecht zuidwaarts, ligt Zuid-Afrika. Geen uurverschil (dus geen jetlag), maar wel zomer als het hier winter is en omgekeerd. De historische en culturele moeilijkheden die het land heeft gekend (en nog steeds wel kent) bieden zoveel mogelijkheden om met je kinderen in gesprek te gaan over diversiteit en verdraagzaamheid terwijl de natuurpracht de wildste kinderdromen in vervulling laten gaan. Sta oog in oog met een giraf, een olifant of zelfs een leeuw. Als je in Zuid-Afrika bent, kan je niet anders dan een safari meepikken. Tijdens onze wintermaanden staat alles er in bloei, wat voor mooi landschappen zorgt, maar ook dat dieren zich redelijk goed kunnen verstoppen. Hopelijk zien jullie The Big Five en komen jullie met de mooiste herinneringen terug. Het avontuur, dat vind je in Afrika!

Een bestemming kiezen doen wij vaak aan de hand van de rates van de vliegtickets op dat moment. We beginnen er goed in te worden, in buitenkansen scoren en we delen onze vondsten graag. Om op de hoogte te blijven van interessante (lees goedkope) vliegtickets, kan je regelmatig deze pagina checken of je inschrijven op onze nieuwsbrief!


Veel reisplezier!