8x de leukste hotels voor een weekendje Gent met je gezin

Een weekendje ertussenuit, dat doet altijd deugd! Een korte citytrip naar één van onze prachtige Vlaamse steden? Wat dacht je van de historische binnenstad van mijn studentenstad Gent? In Gent valt er namelijk echt wel wat te beleven. Hier vind je alvast enkele tips voor Gent, maar bekijk ook zeker even wat Gent nog te bieden heeft! Al bijna overtuigd, maar weet je niet goed welk hotel te kiezen in Gent? Lees even mee en misschien vind je wel een leuk hotel in Gent voor jou en je gezin. OPgelet, in sommige hotels moet je 2 kamers kiezen, anderen hebben de mogelijkheid om bedden bij te zetten. Onze tip? Eerst boeken en daarna even contact opnemen met het hotel. Het feit dat de kamer al geboekt is, maar je nog niet bent langs geweest, zorgt ervoor dat men jullie heel graag zo goed mogelijk wil verder helpen. Het kan wel zijn dat men een kleine toeslag aanrekent. Wij kiezen namelijk niet voor de typische familiehotels, wel voor de leukste hotels in Gent waar je ook met je gezin terecht kan.

1898 The Post

Pal in het centrum, aan de bekende Graslei. Centraler kan je hotel niet liggen! 1898 the Post ligt dan ook nog eens in een historisch pand met prachtige, karakteristieke kamers. Het perfecte hotel voor een gezin dat misschien wel iets te vieren heeft? Het hotel beschikt zelfs over een eigen cocktailbar, met barmannen van wereldklasse. 

Van der Valk Hotel

Dit hotel ligt een eindje uit het centrum, niet ver van de oprit van de autostrade en vlak naast het voetbalstadion van Gent. Wij verbleven er in 2021 in de maand november en waren laaiend enthousiast over de brunch die regelmatig georganiseerd wordt op zondag. De data van de brunches vind je hier. Mooi, vernieuwd hotel met prima service voor gezinnen die het niet persé nodig vinden in de drukte van het centrum te verblijven.

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof

Hoge PLafonds, grote ramen en een historische binnentuin. Dat vind je in dit hotel op zo’n 500m van het historisch hart van Gent. Dit hotel is perfect voor een familie fijnproevers. Het restaurant is namelijk gastronomisch bekend en schijnt een voortreffelijke keuken te hebben. Als kers op de taart heeft het hotel ook een binnenzwembad en spa waar je verschillende behandelingen kan boeken.

Yalo Urban Boutique Hotel

Een boetiekhotel heeft altijd wel een stapje voor. Logeren in stijl met oog voor detail en design, daar kunnen wij ook wel van genieten. Bij Yalo Urban Boutique Hotel logeer je op zo’n 400m van het centrum, maar je kan gratis fietsen uitlenen voor als je Gent helemaal wil ontdekken. Vraag zeker naar de beste fietsroutes aan de receptie!


Ghent Marriott Hotel

Weer helemaal richting centrum! Aan de beroemde korenlei (daar waar de boten halthouden!), vind je Het Marriot Hotel, onderdeel van de bekende keten. Marriot staat voor degelijkheid met zicht op het water van de Leie. Het is slechts 5 min wandelen tot aan het Gravensteen, een echte must do tijdens jullie verblijf! 


Nonam Boutique Hotel

Allé, nog een boetiekhotelletje erbij om het af te leren! Nonam Boutique Hotel ligt iets verder uit het centrum, maar wel vlakbij Patershol, het culinair hart van Gent en tegelijk een leuke buurt met Middeleeuws karakter. Het Nonam Boutique Hotel ziet er wel super gezellig uit en misschien doe je er nog wel enkele interieurtips op want het ziet er kei mooi uit!


DEZE POST BEVAT AFFILIATE LINKS ALS JE VIA EEN VAN DEZE LINKS EEN HOTEL BOEKT, KOST HET JE NIKS EXTRA MAAR STEUN JE WEL ONS WERK
-8x de leukste hotels voor een weekendje Gent met je gezin-