5x de leukste gezelschapsspelletjes voor op vakantie

Wij gingen op vakantie met de hele familie en dat betekende spelletjestijd! In mijn familie zijn gezelschapsspelletjes een religie. Onder vurige aanmoedigingen van mijn broer die als geen ander spelregels interpreteert en uitlegt, én als strenge scheidsrechter erop toekijkt terwijl hij ondertussen ook meespeelt. Belangenvermenging? Ik heb soms mijn twijfels. In ieder geval; dit waren de spelletjes die wij meenamen naar Frankrijk met een korte samenvatting van wat je moet weten. Het zijn één voor één familiespelletjes waar het hele gezin aan kan deelnemen. Je vindt alle spelletjes (en nog veel meer!) op de website van Asmodee.



Dobble Connect

Dobble Connect is een ideaal familiespel dat een combinatie is van een kaartspel en vier op een rij. Omdat je symbolen moet herkennen, is het zelfs voor de allerjongsten een leuk spel. De combinatie van nadenken en een flinke scheut adrenaline zorgt het alvast voor heel wat gelach aan de speltafel. Je kan tegen elkaar, maar ook in teams spelen en… Een spelletje duurt niet te lang zodat het prima is voor een snel spelletje tussendoor. Niet aan te raden vlak voor het slapengaan ;-)

Takamachi 

Het kortste spel van ze allemaal, maar daarom uiterst geschikt als vakantiespelletje; Snel, leuk en geschikt voor spelertjes vanaf 5 jaar. Perceptie en reactie zijn de te beproeven vaardigheden. Het is een spel dat je speelt met dobbelstenen en een zandloper. Wie zich het best kan focussen, wint dit snelle en spannende spelletje!



Jungle Speed

Opnieuw een spel waarvan de adrenaline gaat stromen. Jungle Speed kan gespeeld vanaf 2 tot 10 spelers. Met al stelregels: hoe meer zielen hoe meer vreugd (of ok: opwinding :-)) Je houdt de symbolen op de kaartjes van je tegenstanders zo goed mogelijk in het oog en wanneer je iemand een kaartje ziet omdraaien met hetzelfde symbool als het jouwe, is het belangrijk om zo snel mogelijk de totem in het midden van de tafel te grijpen. Pas wel op voor de erg gelijkende en speciale kaarten! Wie het eerst al z’n kaarten heeft kunnen afleggen, wint het spel. Elodies favoriet!

Cortex Challenge

Braintraining was nog nooit zo leuk. Dit spelletje kan gespeeld worden vanaf 8 jaar en is een combinatie van geheugenspelletjes en raadsels. Het perfecte spel voor aan de rand van het zwembad als tussendoortje. Een spel duurt gemiddeld een kwartiertje. Cocktail in de ene hand, je zware hoofd van het denken in de andere ;-) Maar plezier verzekerd. Ideaal voor het competitiebeest in onszelf! Ik ga niet zeggen wie dit spel nooit kon winnen. Ok ik dus.

Throw Throw Burrito

Dit spel komt met een waarschuwing: maak plaats en be ready om te gooien of geraakt te worden! Throw Throw Burrito is wat men noemt een knotsgek spel. Kaartjes rapen en verzamelen maar. Maar als de oorlog verklaard wordt, let je best even op! De burrito waarmee -zo als de titel doet vermoeden- gegooid wordt, is gelukkig super zacht, maar dat neemt niet weg dat je maar beter uit je doppen kijkt! Ik wil niks zeggen, maar ik heb dit spel 2x gewonnen. Reflexen on point!